Stelen en accessoires: advies

Vikan biedt duurzame stelen en telescoopstelen voor ergonomisch schoonmaken. Ze zijn bij ons verkrijgbaar in allerlei kleuren voor kleurgecodeerd schoonmaken. De stelen zijn verkrijgbaar in de volgende materialen:

  • Aluminium stelen: zijn lichtgewicht en hebben een geïsoleerde handgreep en slipvaste grip.
  • Volledig kunststof stelen (Vikan Ultra Hygiene stelen): zijn uit 1 stuk vervaardigd waardoor ze eenvoudig te reinigen zijn en vuil niet in randjes kan achterblijven. Deze stelen zijn goedgekeurd voor gebruik op voedselverwerkende plekken.
  • Roestvrijstaal stelen: zijn geschikt voor zwaar gebruik en zijn bestand tegen chemicaliën.
  • Houten stelen (Vikan Classic): deze stelen zijn een budget oplossing voor iedereen die op zoek is naar een steel.

Bij iedere Vikan steel is aangegeven met welke aansluiting de mopframe, borstel of bezem op de steel te bevestigen is. Er is keuze uit een clickfit aansluiting of een schroefdraad aansluiting. Ook zijn er adapters waarmee u clickfit aansluiting kunt omzetten naar schroefdraadaansluiting. Het merendeel van de Vikan stelen heeft een schroefdraad aansluiting.

Vikan telescoopstelen

De telescoopstelen van Vikan zijn gemaakt voor professioneel gebruik met ergonomie in gedachten. Ze houden eenvoudig vast en zijn licht in gewicht. De langste telescoopstelen zijn te gebruiken tot 6 meter hoogte en ook in de hoogste stand nog steeds stabiel. Met een telescoopsteel reinigt u eenvoudig wanden, plafonds, hooglopende pijpen of hoge ovens.

Wij hebben telescoopstelen met en zonder watertoevoer in ons assortiment. Telescoopstelen met waterdoorvoer zijn ideaal voor glasbewassing of het reinigen van zonnepanelen. In combinatie met een (auto)wasborstel met rubber afgeronde hoeken kan een telescoopsteel ook heel goed ingezet worden bij het krasvrij wassen van vrachtwagens, bussen of caravans.

Slangaansluiting voor stelen met waterdoorvoer

Voor een steel of telescoopsteel met een waterdoorvoer kunt u kiezen uit 3 aansluitingen waarmee de steel op de waterslang kan worden bevestigd:

  • Slangpilaar aansluiting (is standaard)
  • Gardena aansluiting (art.nr. eindigt op de letter C)
  • 1/2" nippel aansluiting voor snelkoppeling (art.nr eindigt op de letter Q)

Advies steellengte

Om rugklachten te voorkomen adviseren wij om de lengte van de steel aan te passen op de gebruiker. De ideale steellengte is tot aan de kin van de gebruiker. Vikan stelen zijn overigens in verschillende lengtes verkrijgbaar.

Vikan stelen en Vikan telescoopstelen zijn van een uitstekende kwaliteit en hebben een lange levensduur. U kunt binnen ons assortiment stelen eenvoudig filteren op soort aansluiting, de lengte en de toepassing.

Alle prijzen zijn exclusief BTW

Onze contactgegevens

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag en antwoorden u dezelfde dag.

+31 85 8223090
9.00 - 17.00 uur
verkoop@schoononline.be
9.00 - 18.00 uur

Betaalmogelijkheden

Betrouwbare partijen

Wij werken samen met betrouwbare partijen voor betaling en levering

Nieuwsbrief

En ontvang eenmaal per maand interessante aanbiedingen

* Bestellingen van voorraadartikelen die voor 14.00 uur online geplaatst zijn, worden dezelfde werkdag verzonden en zullen normaliter de volgende werkdag bij u worden afgeleverd tussen 8.30 uur en 17.00 uur. Bij vooruitbetaling worden de goederen verzonden na ontvangst van de betaling.